четвъртък, 21 март 2019 г.

Царската градина и Святослав Събчев

С нови сили, тази година продължаваме по пътя на изкуството! Новият проект на инициативата Over ART - "Царската градина" ще се проведе на 19.05.2019г. в приказният хотел в сърцето на София - Арена ди Сердика! В античната част около която е построен хотела, ние ще сбъднем своите мечти, като изградим свят от артистични занимания с авторите, които ще ви представим един по един в предстоящи статии.

Кой е той?




Той е крафт-флорист или "магьосникът на вълшебства от планетата на цветята"! Чувствителен, уверен и живеещ в своето изкуство, което минава границите на познатото ни. Святослав Събчев участва за втори път в проект на Over ART с изключителните си цветни експресии.


Той е роден в Русия, но от години живее, работи и обогатява с изкуството си България.



 Техниката си той определя като:
"В работата/творчеството си се определям се като крафт-флорист. И тук много често виждам въпросителни погледи, нерядко отсрещната страна стига до заключението, че не ме е чула добре и се налагат допълнителни разяснения. Доколкото думата крафт е сравнително вече позната, особено сред по-младите хора, то що е флорист все още е сравнително непозната за немалко хора. Еквивалент на думата в България е цветар или аранжор на цветя, но не носят пълния смисъл, който съдържа в себе си професията на флориста. Флориста е и цветар, и аранжор на цветя, но също така изгражда структури, ако щете и скулптури, "рисува" пейзажи, пресъздава настроения, подчертава обстановката, събитието, говори за любовта. И за тази си цел флориста освен, че използва цветя, той също така работи и с много други растителни и естествени материали като кори, клони, лишеи и т.н. В процеса много често работи и с тел, метал, дърво и всевъзможни други материали. А крафт-флорист е това, което смятам, че е най-близо до мен."



 Сложни композиции от елементи, изграждащи скулптури с образи и послание. Погледите ни се движат през всеки детайл и следват смисловата връзка на творческо съзнание. Хората на изкуството говорят на свой език, но боравят с картините, които всеки от нас открива в несъзнаваното си.


Смесицата от техники позволява въображението да разчупи всеки предел и отпие директно от извора на сърцето! 


Ако сте впечатлени от нашият истински виртуоз, можете да посетите ексклузивната лекция/работилница, която той ще проведе на 19.05.2019. Заедно с него ще имате възможност да изградите своята картина от цветя, докато се запознавате с основите и тънкостите на неговият занаят. Очаквайте съвсем скоро повече информация за работилничката по крафт-флористика на Святослав Събчев!


Няма коментари:

Публикуване на коментар