неделя, 26 юли 2015 г.

"Моето място в ..."



InsideARTs от А.Р.И.З.-7 стартира подготовката за втората съвместна изложба от годишната си програма. Тя е насочена изцяло към концептуалното изкуство и е под надслов "Моето място в..."




В нея могат да участват автори от цялата страна на възраст между 19 -35г., със завършена степен на художествено образование или в момента учащи. Те имат право да представят брой творби по личен избор, които да аранжират в концептуална експозиция в самостоятелно отделено изложбено пространство с размери до 2кв.м. на територията на голяма столична художествена галерия. Творческата инсталация няма ограничение в стила или техниката на творбите, те трябва отразяват лично състояние и интерпретация на автора по зададената темата. Авторите ще имат възможност сами да наредят експозицията си така, че тя да има въздействието, което те искат да предадат. 

Кандидатури се приемат от 26.07 до 26.09.2015г. като те трябва да съдържат:

1. Автобиография 


2. Портфолио


3. Пълно описание на творбите, техните размери  и използвана техника, с които автора изявява своето желание за участие в изложбата. 


4. Есе описващо ясно концепцията, която автора има за своята експозиция по темата "Моето място в..."


С тази инициатива се цели вътрешен поглед на личното себеусещане за това в каква позиция, роля и среда се намира човекът на изкуството. Какъв е неговият резонанс с околната среда и факторите на съвремието? Какво се случва в обществото ни и как случващото се, влияе на твореца? Темата за лична перцепция е много чувствителна и стимулира поглед навътре. В общество, което е разтърсвано от външни фактори, твореца губи ли себе си в картината на глобализма?  Тук неговата роля е да обърне поглед към себе си и да провокира наблюдаващият да стори същото.  


Участниците в изложбата ще бъдат избрани от комисия съставена от видни представители на изкуството и психологията. 


Очакваме Вашите заявки на -  art@ariz7.com

за контакти или нужда от съдействие:

Моника Господинова 

тел. 0899409156

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар