понеделник, 2 март 2015 г.

Коя е Тя?


 Камелия Велкова - художник


Тя е родена на 25.07.1987г. в град Враца. Има завършено висше образование степен бакалавър, специалност "Живопис" в Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград и се дипломира през 2010г.

Камелия споделя за своята страст към рисуването като за начин на живот. За нея всеки обект от реалността е форма вибрираща в цвят, а всяка форма в нейното творчество описва вътрешно, лично преживяване - вътрешната и емоция. 

През 2012 г. Младата художничка открива първата си самостоятелна изложба в град Враца, която именува - "Светът в мен". През същата година, тя става член в представителството на СБХ - Врац. Участва в множество съвместни изложби в родният си град, а през 2013г. получава диплома по програмата за Патриотично Възпитание проведена от общината. 

2014 - участва в обща изложба в Арт Център "Кафеварките" - София, в обща изложба на Дамско издание по проекта "Събудете Стените си" в SWAN Фестивал 2014 - София, както и в SWAN Day България 2014 / АРТ Пърформанс.

Изключително активна и с непоколебим дух, който иска да изрази себе си чрез изкуството!
 

Рисунка с акварелна техника



Рисунка с акварелна техника



 
Рисунка с акварелна техника
 
Рисунка с акварелна техника


Рисунка с акварелна техника



Рисунка с акварелна техника
 

Богата експресия от ярки цветове в съчетание с контури, които преминават през образите в картините на младата авторка. Комбинация между фин детайл и акварелни петна, напомнят дуализмът в личността. Творчеството на Камелия, до голяма степен описва илюстративният подход в съвременното изкуство, но се потапя в смислова деформация на формата.  

Това превръща Камелия Велкова в автор на инициативата InsideARTs поведена от А.Р.И.З.-7!





Няма коментари:

Публикуване на коментар