сряда, 4 март 2015 г.

Кой е Той

Пламен Костов - художник


Пламен Николов Костов роден на 28.12.1982 г. в Русия. През 2001г. завършва средното си образование в гр. Казанлък специалност - живопис. Висшето си образование продължава във Великотърновския Университет и завършва през 2006г. специалност "Живопис". Участвал е в различни проекти и изложби. Работи в областта на колажа и смесването на различни техники. Интересува се освен от традиционна живопис, но също така и от дигитални и визуални изкуства. Взимал е участие в изписването на параклис в с. Руманя, обл. Стара Загора през - 2009г. 
През 2013г. илюстрира книги на тема безопасност на труда. В момента Пламен продължава да експериментира и търси различни похвати в изобразителните техники.


Картини - живопис



Картини - живопис



Картина - живопис


Digital painting



Digital painting

Пламен, споделя за целта на своето изкуство: "Целта на изкуството ми е да накарам хората да се усмихват и да обръщат внимание на дребните и красиви неща. Защото доброто настроение, носи добро след себе си".

Съвкупност от богата цветност, технологично познание за светлина и форма и фантастична приказност - тези качества превръщат изкуството на младият автор в изключително характерно. То разкрива онзи свят, в който богатото въображение царува и разбива идеята за норма. Свят, който може и да потъне в първичната сетивност и да извади от дълбините си фантазни образи. Това образно богатство превръща Пламен Костов в автор на инициативата InsideARTs от А.Р.И.З.-7!
 

1 коментар: